четвер, 13 лютого 2020 р.

Цікаві завдання та головоломки для 2 класу НУШ

      Реалізація Концепції "Нова українська школа" вимагає від вчителів початкових класів вдосконалювати методику викладання, застосовувати інноваційні форми і методи роботи.
     Багато розвивальних головоломок та цікавих завдань пропонують вчителям початкових класі розробники проєкту "Розвиток дитини".
Виконання таких завдань має на меті розвиток навичок аналітичного, логічного, творчого мислення, довільної уваги, зорової пам’яті, дрібної моторики, загальної ерудиції тощо. Запропоновані завдання сприяють формуванню у дітей позитивного ставлення до навчання в школі, вихованню впевненості у собі та своїх освітніх можливостях, що є важливою запорукою всебічного розвитку дитини.
     Кросворд "Проста математика" допоможе дитині потренувати кмітливість,
пам’ять, увагу, логічне й математичне мислення. Він побудований за класичним принципом: дитині дається опис зашифрованих слів, за яким вона повинна здогадатися, про що йде мова, та записати розшифровані слова у відповідні клітинки. (Дивитися)
     Доміно часу: учимось граючись. Це завдання в яскравій формі навчить дитину визначати час за аналоговим та електронним годинниками, закріпить її знання, допоможе краще сприймати показники електронного табло й подумки порівнювати їх з аналогічним часом, який показує відповідне розташування хвилинної й годинної стрілок. (Дивитися) 
    Допомога птахам узимку: вирішуємо задачу й розвиваємо відповідальність. Це інтегроване завдання допоможе дитині формувати екологічну культуру й активну громадянську позицію. Дитині пропонується розглянути малюнок пташок біля годівнички й обрати для них відповідне харчування. (Дивитися)
      Головоломка «Чарівна таблиця множення». Це  завдання-головоломка дозволяє вивчити таблицю множення в цікавій і незвичній формі, адже воно побудоване таким чином, аби привернути увагу дитини та заохотити її до виконання математичних операцій. Виконане завдання слугуватиме їй корисним наочним матеріалом. (Дивитися)

     Відновлюємо порядок слів у реченні. Цей комплект завдань допоможе дитині навчитись будувати речення й розуміти їх структуру. У завданні дають сім речень, слова в яких розташовані безладно. Дитині треба прочитати кожний набір слів і зрозуміти, про що йдеться, а потім відновити порядок слів і скласти речення. (Дивитися)
     На сайті "Розвиток дитини" можна знайти багато цікавих завдань та головоломок!










Немає коментарів:

Дописати коментар