четвер, 27 лютого 2020 р.

Дослідницька робота у початкових класах Нової української школи


     27 лютого 2020 року на базі Верхньовизницької ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено семінар-навчання вчителів початкових класів, які працюють в умовах НУШ закладів загальної середньої освіти Мукачівського району на тему: «Дослідницька лабораторія у початкових класах Нової української школи: перші кроки учнів до пізнання навколишнього світу».

   Методичний супровід семінару здійснювала Ольга Василівна Котубей, методист РМК відділу освіти Мукачівської райдержадміністрації. Досвідом роботи по темі поділилися вчителі початкових класів Верхньовизницької ЗОШ І-ІІІ ступенів: Поляк О.А., Бобела У.Ю., Сідор Н.Г. Семінар було проведено з метою ознайомлення присутніх із дослідницькою діяльністю, яку необхідно реалізувати з учнями НУШ та надання вчителям методичних рекомендацій щодо впровадження її в освітній процес. У роботі семінару взяли участь учителі початкових класів закладів загальної середньої освіти В.Визницького напрямку.
     Роботу семінару розпочали Віталія Юріївна Зварич, завідувач РМК, яка ознайомила присутніх з планом роботи, та Ольга Михайлівна Хайнас, в.о. директора Верхньовизницької ЗОШ І-ІІІ ступенів, яка презентувала присутнім роботу закладу освіти. Учасники семінару мали можливість відвідати урок з інтегрованого курсу «Я досліджую світ» у 2-А класі на тему «Як втілювати ідеї в життя. Вода – розчинник. Розчинні і нерозчинні речовини». Поляк Ольга Андріївна, яка провела урок,  зосередила увагу на формуванні в учнів уявлення про одну з найпоширеніших речовин у природі – воду, стани та властивості води, працювала над розвитком навичок дослідницької діяльності учнів шляхом проведення дослідів.   (Дивитися матеріали)
      Досвід роботи по темі «Проектна діяльність – як засіб розвитку творчих здібностей школярів» презентувала Уляна Юріївна Бобела. Вчителька розкрила важливість організації проектної діяльності з учнями початкових класів та ознайомила присутніх з проектами, які виконували учні 3-А класу. (Дивитися матеріали)
     Змістовний майстер-клас на тему «Досліджуємо медіа» провела Наталія Гаврилівна Сідор, яка організувала групову роботу з учасниками семінару. До плідної роботи у команді учасників спонукали вдало підібрані методи та прийоми роботи: «Кроссенс», «Фішбоун», «Кола Вена» та інші. (Дивитися матеріали)   
     Аналіз дослідницької діяльності учнів, яка передбачена реалізацією в освітньому процесі інтегрованого курсу «Я досліджую світ», на прикладі тематичного тижня «Вода у нашому житті», висвітлила Ольга Василівна Котубей. Методист РМК наголосила, що дослідницька діяльність сприяє розвитку пізнавальних здібностей учнів початкових класів.  (Дивитися матеріали)
     Учасники завершили семінар розробкою методичних рекомендацій щодо успішного проведення дослідницької діяльності у початковій школі. Пізнання відбувається в дії, а через дії формуються здібності! Вчителю необхідно допомогти своїм учням ознайомитись з навколишнім світом і відчути радість пізнання!  

(Дивитися ФОТО) 




Немає коментарів:

Дописати коментар